Dispositiu policial en un dels edificis escorcollats a finals del 2015. Foto: ACN

L’exinspector en cap de la Policia Nacional Félix Riesco ha acceptat una condemna de dos anys de presó per alertar un narcotraficant del barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs sobre imminents operacions antidroga. Aquest expolicia, ara jubilat, va arribar ahir a un acord amb la Fiscalia de l’Audiència de Barcelona per evitar que se celebrés un judici amb jurat popular.

L’agent -que s’enfrontava a una pena de nou anys pels delictes de suborn, revelació de secrets i facilitació del tràfic drogues- va admetre ahir davant el tribunal que entre el 2015 i el 2017 va acceptar pagaments d’Ángel Amaya, el cap del clan familiar de Los Manolos. Aquest narcotraficant -conegut pel sobrenom de Tío Cristina– utilitzava els diners per subornar l’agent i obtenir informació sobre possibles escorcolls. D’aquesta manera, durant almenys dos anys, la xarxa de tràfic de drogues que dirigia Amaya va aconseguir sortir ben parada de dues de les grans operacions dels Mossos d’Esquadra a Sant Adrià, batejades amb els noms de Titán i Picapiedra i que van tenir lloc durant el novembre del 2015.

La troballa de pisos buits amb obstacles i de quantitats de droga molt inferiors a les esperades van portar la investigació rere els passos de Riesco, culminant amb la seva detenció el juny del 2017.

Per la seva banda, tal com ahir publicaven diferents mitjans, Amaya ha acceptat una pena d’un any i vuit mesos de presó, rebaixant d’aquesta manera els cinc anys i mig que demanava inicialment en el seu escrit el fiscal.