Els terrenys on s’ubicarà el futur hospital, a l’avinguda Navarra. Foto: Quirónsalud

Badalona tindrà un nou hospital privat a partir del 2021. Així ho ha anunciat recentment el grup Quirónsalud, que començarà a construir aviat l’equipament en un terreny d’uns 14.000 metres quadrats, ubicat a l’avinguda Navarra. L’edifici tindrà un centenar de llits d’hospitalització i permetrà donar feina a unes 300 persones.

El futur centre, que requerirà una inversió inicial de més de 35 milions d’euros, oferirà atenció en totes les especialitats mèdiques i comptarà amb unitats multidisciplinàries. A més, treballarà en xarxa tant amb els altres hospitals que té la companyia a Barcelona, com amb els centres mèdics Quirónsalud Dígest de Badalona. Amb tot, l’objectiu del grup és “reforçar l’oferta assistencial a la zona d’influència de Badalona i la comarca del Maresme”, tal com ha manifestat en un comunicat. D’aquesta manera, evitarà que molts dels seus pacients es vegin obligats a desplaçar-se als hospitals de Barcelona, una situació que ara es dona perquè no hi ha “alternativa privada a la zona”, diu el mateix text.

UBICACIÓ ESTRATÈGICA
El terreny escollit per edificar el futur hospital es troba en una ubicació rellevant per a la ciutat. Concretament, l’equipament es construirà a l’avinguda Navarra, entre els carrers de Ramón Rubial i La Seu d’Urgell.

En aquest sentit, el grup valora positivament, d’una banda, la proximitat amb l’avinguda del President Companys, una de les vies més transitades del municipi. De l’altra, com que el terreny també és a prop de la carretera N-2, la companyia considera que els usuaris tindran més facilitats a l’hora de desplaçar-se al centre hospitalari des de Barcelona i les poblacions del Maresme.