L’emblemàtic mico de l’Anís del Mono esdevindrà alguna cosa més que l’emblema de l’anisat més venut de l’estat espanyol i que es fabrica en una fàbrica al passeig marítim de Badalona. Ben aviat es convertirà en una estàtua de bronze com un homenatge a una de les marques que ha portat el nom de la nostra ciutat arreu del món.

La idea ha sorgit de l’artista badalonina Susana Ruiz, alumna de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo, que va decidir dedicar el seu projecte final a l’elaboració de l’estàtua. Un projecte que ràpidament ha estat comprat pels dirigents de la fàbrica, propietat del Grup Osborne. El seu gerent, Antonio Guillén, explica que és una gran idea i que la direcció de la companyia els va encantar la proposta. Per aquest motiu, finançaran el 100% del cost que tindrà convertir els esbossos de la Susana Ruíz en una realitat de bronze a mides pràcticament humanes. De fet, Guillén explica que la seva idea és asseure l’estàtua en un banc proper a l’actual Pont del Petroli perquè la gent que vulgui s’hi pugui fotografiar, com una atracció més del passeig marítim.

De fet, tal com veiem en la imatge, veurem el mico assegut en una postura molt semblant al de l’etiqueta. En una mà aguanta la característica ampolla diamantada de l’anís. L’única diferència és que aquest mico es mira l’etiqueta de l’ampolla on apareix ell mateix. Des del Grup Osborne esperen que la nova estàtua sigui, juntament amb el pont del petroli, un pol turístic per a la zona, a més d’un nou símbol per a la ciutat de Badalona.

UBICACIÓ, EN DUBTE

El gerent de la fàbrica, Antonio Guillén, es decanta perquè la futura estàtua estigui ubicada a tocar de la fàbrica de l’anís, que es troba situada a primera línia de mar i que té a prop el Pont del Petroli. De fet, aquest nou passeig podria ser una de les opcions, com ho és també la plaça de la Rosa dels Vents, al costat de la fàbrica. Aquest dimecres la direcció de l’Anís del Mono i membres de l’Ajuntament de Badalona han mantingut una reunió per acabar de decidir la ubicació definitiva. Tot i així, per veure plantada l’estàtua haurem d’esperar a finalització de les obres del passeig marítim, a la primavera del 2012.