Alguns carrers semblaven rieres. Foto: Twitter (@mariadolorsa)

Els carrers de Badalona es van transformar en rieres. Les pluges de dilluns van inundar tots els racons de la ciutat: soterranis, comerços, pavellons, la C-31 i avingudes com la Martí i Pujol, per on baixaven contenidors arrossegats per la força de l’aigua.

La tempesta d’estiu prevista per la majoria de meteoròlegs va deixar un bon titular: Badalona va ser la ciutat metropolitana de Catalunya on més va ploure. Les dades no menteixen: van caure més de 50 litres per metre quadrat -27 dels quals ho van fer en 10 minuts-, més que en qualsevol altre municipi català sense comptar la Vall d’Aran, segons dades del Servei Meteorològic.

Els veïns que es van atrevir a agafar el cotxe van haver de navegar entre vies inundades, semàfors apagats i carrers col·lapsats per autobusos immobilitzats. Els vianants que, malgrat els llamps, la calamarsa i la pluja a bots i barrals, van decidir sortir al carrer, tampoc se’n van salvar. Algunes places es van convertir en piscines naturals, amb diversos arbres trencats i, fins i tot, amb un mur esfondrat al barri de Llefià.

Els socorristes van treure les banderes vermelles, que aquestes últimes setmanes guardaven dins el calaix, per fer-les onejar a totes les platges durant dos dies. Al mar, precisament, és on va anar a parar tota l’aigua que inundava Badalona. L’habitual aigua blava contrastava amb una franja marró que va anar apareixent a mesura que es canalitzava l’aigua bruta de la pluja. Aquesta i altres imatges impactants i poc comunes de la ciutat van omplir les xarxes socials.

ARRIBA LA CALMA
Però, com totes les tempestes d’estiu, la pluja va durar poc. Cap al migdia tot començava a tornar a la normalitat i Protecció Civil donava per acabada la fase d’alerta. Les incidències, més enllà de generar unes hores de caos i un total de 44 trucades al 112, van acabar amb algunes obres per reparar, però sense cap ferit. Tot plegat, al final, va quedar en carrer mullat.