El nou jardí vertical instal·lat al parc fluvial del Besòs. Foto: Aj. de Sant Adrià

El Consorci del Besòs ha impulsat la instal·lació d’un jardí vertical en un dels murs que flanquegen el parc fluvial del riu Besòs. Aquesta prova pilot té l’objectiu d’avançar en la renaturalització de l’espai, una estratègia que ha de contribuir a potenciar la biodiversitat i minimitzar els efectes del canvi climàtic a la zona.

Durant un període de dos anys, un grup de professionals monitorarà i estudiarà l’impacte que aquesta actuació té en la reducció de la temperatura i l’increment de la humitat a l’entorn. La nova instal·lació compta amb espècies de vegetació autòctones i funciona gràcies a un sistema de reg automàtic programat per goteig que s’alimenta de les aigües freàtiques del municipi.

RESIDUS ACUMULATS
Un grup de voluntaris de l’ONG ecologista WWF ha denunciat a través de les xarxes la presència d’una gran quantitat de residus acumulats en un dels canals que connecten amb el parc fluvial del Besòs i ha instat el consistori encapçalat per Joan Callau a prendre mesures al respecte.