Serenos Mataró

Els serenos de Mataró, el mes de juny d’enguany. Foto: Aj. de Mataró / ACN

El ple municipal badaloní va aprovar el passat dimarts una partida de 60.000 euros que servirà per activar un equip de 26 serenos, que vigilaran els carrers de la ciutat a partir del mes de febrer, en horari nocturn.

Segons han explicat fonts municipals, hi haurà un total de quatre serenos per cada districte de la ciutat. El cos estarà format per badalonins aturats que seran contractats i formats al Servei Impuls Municipal de Promoció de l’Ocupació (IMPO).

El consistori anunciarà pròximament com es faran els processos de selecció per les 26 places de serenos. Les característiques del servei, entre altres, seran l’observació nocturna de la ciutat, el caràcter social i de coordinació operativa amb els serveis de via pública (enllumenat, neteja i incidències a la via pública), així com amb els cossos de seguretat i d’emergències. Se’ls dotarà d’una indumentària fàcilment identificable. De moment, el consistori preveu que el servei funcioni, de moment, durant nou mesos. Aquesta iniciativa replica una mesura que ja funciona en municipis de l’àrea metropolitana com Cornellà, Santa Coloma o Mataró. Aquest programa serà possible gràcies a una subvenció de l’AMB i els 60.000 del pressupost municipal aprovats en el passat ple municipal.

L’alcalde, Rubén Guijarro, ha llençat un missatge contundent sobre la posada en marxa dels serenos: “No tolerarem que l’espai públic es degradi durant la nit. A més, volem millorar la sensació de seguretat de les dones durant la nit als carrers de Badalona”, va assegurar el passat dimarts als mitjans.