El dipòsit s’ubicarà a l’entorn del solar de l’Estrella. D. G.

Després de les intenses pluges que van caure a Badalona a principis de maig, l’ajuntament ha anunciat un futur dipòsit d’aigua que servirà per millorar la xarxa dels col·lectors dels barris de Nova Lloreda, Sistrells, Sant Crist i Coll i Pujol. Cal recordar que les esmentades pluges van acabar inundant algunes cases a l’entorn de la Plaça Pompeu Fabra, principalment al carrer del Rector. Aquest dipòsit ha de reduir el risc d’inundacions i els vessaments d’aigües pluvials al mar.

La infraestructura tindrà uns vint mil metres cúbics de capacitat, i contribuirà a millorar el funcionament dels col·lectors de Rambla de Sant Joan-Sant Ignasi de Loiola i el de Torrent de la Batllòria. L’obra no només millorarà el circuit pluvial; també comportarà millores mediambientals a la platja.

Durant l’estiu començarà la primera fase de construcció, que permetrà valorar si hi ha restes romanes al subsòl, com va passar per exemple a la Plaça Pomepeu Fabra. Si efectivament es trobessin vestigis romans, encara hi hauria temps fins a la tardor per estudiar-les i començar després la construcció del dipòsit.

L’obra té un pressupost de 8 milions d’euros. El 80% del cost de l’obra està finançat pel Fons de Cohesió de la Unió Europea.