Interior de la piscina municipal. Foto: Ajuntament

Passarà gairebé tot l’agost i la piscina municipal Mireia Belmonte no haurà obert després de l’enèsim tancament. Si tot va bé, la reobertura serà el 25 d’agost, segons el que anuncia l’Ajuntament a través d’un comunicat del Servei d’Esports. L’historial de tancaments, reparacions i reobertures és extens. A principis de 2019, La Vanguardia informava que des del 2013 el consistori havia gastat uns 300.000 euros en diverses reparacions.

“El manteniment és molt dolent, els lavabos estan tancats perquè no funcionen, fins i tot a dins de l’aigua hi ha zones amb molsa”, descriu Bàrbara Julián, membre de la Plataforma Piscina Olímpica Municipal Ja (POMJA). Fa uns mesos es va espatllar el motor d’aigua de la piscina. No el van arreglar, sinó que el van canviar pel motor de recanvi. Aquest motor de recanvi es va espatllar el mes de maig. Els usuaris senten resignació en veure com els tempos de l’administració i de les empreses no els beneficien: “L’Ajuntament no espavila pel que fa al manteniment o a les reparacions”, assegura Julián.

Els usuaris conformen una plataforma

Un grup de persones afectades per la manca d’instal·lacions de natació a la ciutat va crear ara fa un mes la Plataforma Piscina Olímpica Municipal Ja: “Reivindiquem la reparació urgent de la piscina municipal, la creació d’una piscina olímpica i el compromís per part del consistori amb el manteniment d’aquests equipaments”, diu Bàrbara Julián.

POMJA va aprofitar el darrer ple ordinari del consistori per fer sentir la seva reivindicació. Els grups del PP i de Guanyem els van donar temps de paraula i van poder intervenir al plenari per explicar la situació. “Molts pares hem de portar la canalla a nedar a Montjuïc o a l’Hospitalet, i no és normal”, diu Julián. A banda, els alumnes d’escola tampoc no poden fer natació a la seva ciutat com a activitat extraescolar. PP i Guanyem també van introduir una moció al ple, aprovada per unanimitat. Es tracta de cinc punts que insten el govern local a informar sobre dos punts. Per una banda, sobre la reparació de la piscina municipal, i, de l’altra, sobre per què no s’ha avançat en la construcció de la piscina olímpica, existint una partida pressupostària aprovada.