L’empresa badalonina està provant aquest bus de dimensió micro. Foto: Tusgsal

L’empresa badalonina Tusgsal ha posat en marxa durant aquesta setmana un període de proves amb un nou autobús 100% elèctric cedit pel fabricant BYD, un dels principals productors d’autobusos elèctrics a escala mundial.

L’objectiu de Tusgsal és estudiar l’operativitat d’aquest vehicle de dimensió micro (8,7 metres) i analitzar les seves condicions i característiques. La flota de vehicles de l’empresa ja compta actualment amb busos elèctrics de la marca BYD de 12 metres que, segons explica la mateixa companyia, “donen uns molt bons resultats i ofereixen un servei d’alta qualitat”. “L’assoliment de conceptes de vital importància com l’excel·lència en la conducció o el soroll zero són essencials en l’aposta que fa l’empresa per la preservació del medi ambient i la sostenibilitat”, afegeixen.

L’autobús micro 100% elèctric en proves està dissenyat per a entorns urbans d’alta densitat i per al centre de les ciutats. És respectuós amb el medi ambient i la seva recàrrega és ràpida, garantint una autonomia de circulació d’uns 200 quilòmetres. L’objectiu de les proves és analitzar, doncs, la seva operativitat i les prestacions de cara a futures incorporacions a la flota de Tusgsal.