La policia va trobar el cos del nadó a la llera del riu. Foto: ACN / Norma Vidal

Després de tres dies de recerca, els equips d’emergència van localitzar divendres passat el cos sense vida del nadó que el seu pare va confessar haver llençat al riu Besòs. El dispositiu de recerca, que va començar dimarts a la tarda, va trobar el cadàver a la llera del riu.

La intendenta dels Mossos d’Esquadra responsable de l’operatiu, Montse Estruch, va explicar que el nadó va ser localitzat entremig d’una zona de canyes poc després de les dues del migdia de divendres. “Estava entre els arbres i no era visible per l’ull humà perquè estava molt amagat”, va comentar Estruch, que va agregar que va ser un gos de la unitat canina el que va detectar el cos del nadó.

Els Serveis Funeraris van retirar el cos sense vida del petit poc després de les quatre de la tarda de divendres, davant l’atenta mirada de desenes de veïns de Sant Adrià que van elogiar la feina dels cossos de seguretat i emergències. La Policia Científica va acabar d’analitzar el lloc on es va localitzar el cos per recopilar més proves.

Al dispositiu de recerca van participar diversos cossos d’emergència i equipaments com un helicòpter, unitats subaquàtiques i canines, les quals van buscar per la llera del riu, les zones de canya i els seus voltants. “Ha estat una feina dura i d’equip”, va assegurar Estruch, que va subratllar la “gran coordinació entre els diferents cossos”.

La Fiscalia considera que el fet ha estat un assassinat. El presumpte parricida, un noi de 16 anys, va confessar els fets als Mossos d’Esquadra i va ser internat en règim tancat per ordre del jutge que instrueix el cas.