Un infermer administra una vacuna a una dona en una imatge d’arxiu. Foto: Aleix Freixas

Salut va administrar 18 segones dosis de la vacuna de la covid-19 d’AstraZeneca a persones que havien de rebre Moderna. Fonts del departament han confirmat a l’ACN que els fets van tenir lloc el 15 d’agost a Badalona i que en total hi hauria 34 afectats, xifra que correspon al nombre de persones que es van vacunar en aquella franja horària. Tots els vaccins es van registrar com a Moderna, de manera que no s’ha pogut identificar els pacients que van rebre les 18 dosis equivocades.

L’incident es va registrar el mateix 15 d’agost i des de Salut es va procedir de seguida a informar Salut Pública i per tal de prendre mesures per “minimitzar possibles riscos”. Es va contactar amb les 34 persones per informar-les de la situació i des d’aleshores se les està fent seguiment telefònic. Cap d’elles ha presentat afectacions i se’ls ha donat l’opció de fer-se una anàlisi serològica.

En roda de premsa, el conseller Josep Maria Argimon, va lamentar l’error, però va assegurar que aquesta segona dosi diferent no té implicacions en la salut ni en l’eficàcia de la pauta completa i que es tracta d’un cas “aïllat” en un pla amb més de 10 milions de dosis administrades. Fins ara no han transcendit més detalls sobre per què es van carregar per error vacunes d’AstraZeneca en lloc de les de Moderna.