El conseller Tremosa i els alcaldes Albiol i Callau visiten les Tres Xemeneies. Foto: Generalitat

El conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Ramon Tremosa, ha visitat aquest dimecres les Tres Xemeneies i l’edifici de la CACI per ratificar el compromís del govern català amb el projecte del Hub Internacional de Coneixement per al Desenvolupament Sostenible i la Pau. La visita ha comptat amb la presència dels alcaldes de Badalona i Sant Adrià de Besòs, Xavier Garcia Albiol i Joan Callau, i de l’investigador Màrius Rubiralta en representació del grup de científics impulsors de la iniciativa.

Segons ha destacat el conseller, el projecte del ‘hub’ és un exemple de col·laboració publicoprivada que ja de partida compta amb el suport de tres administracions de diferent color polític i que ha de servir per tornar a posar al mapa la zona del Barcelonès Nord. La intenció és que la iniciativa permeti acollir empreses, projectes innovadors d’agregació, organitzacions i agents catalans, estatals i internacionals, projectes d’organismes multilaterals dedicats al desenvolupament sostenible, grups de recerca i universitats.

“És un senyal d’esperança que permet aixecar la mirada i imaginar un futur millor més enllà del dia a dia de pandèmia econòmica, social i emocional”, ha assenyalat sobre el projecte Tremosa, que ha remarcat el gran consens social de la iniciativa. En la mateixa línia, Albiol s’ha mostrat orgullós del “compromís de les tres administracions per tirar endavant aquest ambiciós projecte que servirà per desenvolupar la nostra comarca i contribuir a la reactivació econòmica i la reindustrialització de Badalona”.

Per la seva banda, Callau ha destacat que projectes transformadors com aquests són necessaris al Barcelonès Nord, una zona amb ciutats “subsidiades” que ja encapçalen molts índexs negatius en l’àmbit econòmic i social.