La plaça Amistat ha estat un dels darrers espais que s’han millorat. D. G.

El nou edifici de Torre Mena, que acollirà un casal d’avis i un centre social, estarà operatiu d’aquí un mes, entre el 15 i el 19 de març concretament, segons ha assegurat a Línia Badalona l’arquitecte municipal, Josep Maria Massot. Les obres estan avançant a bon ritme i es complirà el calendari previst. A hores d’ara, només falten les instal·lacions elèctriques, el vidre del badalot de l’escala, els lavabos i part del paviment. Un cop acabades les obres, que han fet guanyar 1.400 metres quadrats d’espai, li correspondrà a l’ajuntament contractar el personal que el gestioni i posar-lo en marxa. El cost total d’aquesta actuació és de 2,5 milions d’euros, i ha estat finançada per la Mancomunitat de Municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Altres intervencions que estan a punt de ser acabades, segons el regidor delegat del districte, Pablo Hernan (PSC), són les de Pius XII (on s’ha ampliat la plaça; millorat l’espai verd; afegit enllumenat públic; i incorporat escales, una rampa i nous bancs), o la plaça de l’Amistat. En aquest emplaçament, s’hi han afegit nous jocs infantils. Per a Hernan, el barri canviarà molt en poc temps, i assegura que “mai s’havia fet una aposta tan gran per Llefià en una mateixa legislatura”.

VOLEN PARTICIPACIÓ, NO INFORMACIÓ

Els veïns de Sant Antoni de Llefià aprofitaran la calçotada popular que han organitzat a la plaça Trafalgar aquest diumenge per donar a conèixer quines són les demandes que han fet arribar al consistori i quines han estat les respostes. En aquest document, al que encara està pendent que s’hi adhereixin les entitats del barri, s’informa que per exemple no saben si les entitats de la zona podran treballar al futur Centre Cívic; quan s’iniciaran les obres de repavimentació dels carrers Sèquia i Pompeia i si s’eixamplaran les voreres d’aquestes vies; quan s’instal·laran bandes reductores de velocitat a la sortida del CEIP Pere de Tera; quan es reforçarà la recollida d’escombraries en els punts on s’acumula brossa; o per què l’Ajuntament no modifica la llicència que té la botiga Rana (que obre fins altes hores de la nit), comerç que provoca conflictes a la plaça Trafalgar.