L’enderroc de l’edifici del passatge de la Torre segueix. Foto: Ajuntament

La majoria de les famílies que van haver de ser desallotjades dels edificis més propers del bloc del barri de la Salut situat al número 16 del passatge de la Torre van poder tornar dilluns a casa seva. En total són 39 persones les que ara han recuperat el seu domicili habitual després que a finals d’octubre van haver de ser desallotjades de manera preventiva pel fet de viure a tocar de l’edifici que ara s’està enderrocant.

Des del consistori dilluns van explicar que els veïns que encara no han pogut tornar a casa, de set finques més, ho podran fer al voltant del dia 20 d’aquest mes. Mentrestant, l’enderroc de l’edifici del número 16 del passatge de la Torre segueix, i més de la meitat ja ha anat a terra. L’Ajuntament calcula que a finals de gener ja podria estar acabat.

En paral·lel, alguns d’aquests veïns estudien denunciar de forma conjunta els bancs que són propietaris dels pisos on viuen pel mal estat en què se’ls han trobat un cop hi han tornat.

COBREN TRES HIPOTEQUES
D’altra banda, entre les famílies que vivien a l’edifici que s’està enderrocant s’ha conegut que hi ha tres casos que el banc els ha seguit cobrant la hipoteca tot i que l’edifici on vivien ja no existeix. En declaracions a Línia Nord, Rafa Mendoza, advocat que assessora de forma altruista aquestes tres famílies en representació del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, afirma que “no té cap sentit” que els bancs hagin fet el gir mensual de la hipoteca perquè “la llei marca que quan un edifici no existeix s’ha de cancel·lar el cobrament, encara que el deute amb el banc no deixa d’existir”. Mendoza ja s’ha reunit amb el BBVA per tractar la qüestió amb l’objectiu que el banc accepti traslladar la hipoteca en un altre pis de la seva propietat –l’opció més factible– o que l’hipoteca es cancel·li, un escenari més complicat.