Capgrossos Festa Major de Santa Coloma de Gramenet

La programació d’enguany es durà a terme sota reserva prèvia i amb un aforament limitat. Foto: ERC Gramenet

La Festa Major d’Estiu torna aquest 2021 als carrers de Santa Coloma de Gramenet. Després de la suspensió de l’edició de l’any passat a causa de la pandèmia del coronavirus, els organitzadors han apostat enguany per una programació àmplia d’activitats i espectacles amb aforament limitat i sota reserva prèvia que tindrà lloc des d’aquest 3 de setembre i fins al dia pròxim diumenge dia 6.

Segons apunta el consistori en un comunicat, la festivitat d’aquest 2021 serà “molt diferent” a les edicions passades, ja que s’ha volgut prioritzar poder garantir la protecció de la salut de les persones en un context sanitari com l’actual. En aquest sentit, l’executiu encapçalat per Núria Parlon ha apostat per una descentralització de les diferents activitats programades, que tindran lloc en fins a una dotzena d’escenaris a l’aire lliure repartits entre els sis districtes del municipi. La previsió és que se celebrin prop d’una seixantena d’actes, que comptaran en gran mesura amb artistes locals i que aniran adreçats principalment a les famílies.

L’acte inaugural de la Festa Major tindrà lloc avui als jardins del Museu Torre Balldovina i estarà protagonitzat per les diverses entitats de tradicions populars catalanes de la ciutat i per les reputades jugadores de petanca colomenques María José Díaz i Alba Coll, que s’encarregaran enguany del pregó, després de no poder fer-ho l’any passat arran de la suspensió de la festivitat. La primera nit de la festa l’encetarà amb un monòleg el veterà actor Joan Pera. En paral·lel, els colomencs podran gaudir de les actuacions musicals de la cantautora Judit Neddermann i dels joves artistes locals Queralt Lahoz i Guille Ogayar o d’una sessió de cinema a la fresca a la plaça del Barri Llatí. L’encarregat de posar divendres la cirereta del pastís serà El Petit de Cal Eril, que actuarà a les onze de la nit als Jardins de Can Roig i Torres.

Feminisme, música i màgia

Una de les novetats d’aquest 2021 serà la celebració del Violeta Festival, una iniciativa en clau feminista impulsada per la CIBA que consistirà en tota una sèrie d’activitats per a tots els públics que tindran lloc durant tot el dissabte 4 de setembre a l’Escola Fray Luis de Leon. Entre les diferents propostes destaquen les actuacions del grup Konkordia i de l’artista Maria La Blanco. Per als més petits de la casa també s’ha programat el cicle d’espectacles familars SÚPER UAU!, que arrencarà dissabte i s’allargarà fins al dilluns.

La mítica banda barcelonina dels seixanta Los Sírex agafarà el relleu a l’escenari diumenge juntament amb l’actuació del Mag Lari, que tindrà lloc a les set de la tarda al teatre Sagarra i que serà l’únic espectacle de pagament d’aquesta edició. Durant el dia també se celebrarà el festival de música independent FISC-SINTONITZZA, que aquest any estrena format diürn i que estarà encapçalat pel grup Guadalupe Plata i el músic Mike Edison.

El tancament dilluns de la Festa Major d’aquest 2021 anirà a càrrec d’ABBA The New Experience, un grup tribut de la mítica banda sueca. No faltarà a la cita el tradicional castell de focs artificials, que enguany serà visible des del qualsevol punt de la ciutat.

Cal recordar que en totes les activitats del programa hi haurà control d’aforament i que caldrà una reserva prèvia per poder accedir-hi. Aquest tràmit es pot realitzar a través de la nova plataforma municipal Grameticket, que permet la reserva gratuïta de localitats en un context de pandèmia com l’actual.

En el cas del tradicional Corretapa, els participants podran degustar els plats dels diferents establiments participants d’enguany sense reserva prèvia, però hauran de consumir les tapes asseguts a l’interior o a les terrasses dels locals.