La iniciativa forma els alumnes i ajuda a reforestar una zona boscosa de la ciutat. Ajuntament

Ja fa anys que a Badalona, per aquestes dates, l’Àrea de Medi Ambient i Mobilitat de l’Ajuntament impulsa una campanya escolar de reforestació que s’emmarca dins el programa “Badalona recupera el bosc”. Coordinada per l’Escola de Natura Angeleta Ferrer, enguany seran vint centres educatius de la ciutat els que participaran en aquesta activitat. Els 800 alumnes que prendran part a la campanya cursen Cicle Superior d’Educació Primària i Educació Secundària Obligatòria, és a dir que tenen edats compreses entre els 10 i els 16 anys.

Aquesta iniciativa persegueix l’objectiu que els alumnes de les escoles i instituts de la ciutat es sensibilitzin amb la millora d’un espai forestal a través d’un programa que combina teoria i pràctica. D’una banda, hi haurà una activitat lligada al currículum escolar que permetrà que els nens treballin conceptes com els efectes del foc, problemes ambientals, l’orientació o les comunitats vegetals. D’altra banda, es durà a terme una part pràctica on els alumnes aprendran a plantar arbres i arbusts, com protegir la base d’una planta amb restes vegetals per prevenir-la del fred i de la pèrdua d’aigua i a netejar forats i reomplir-los amb compost. Està previst que a través d’aquesta activitat es plantin uns 250 arbusts i arbres autòctons a la zona que envolta l’Hospital Germans Trias i Pujol, conegut popularment com a Can Ruti.

L’activitat compta amb el suport econòmic de l’Àrea d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona i està previst que es dugui a terme durant el mes de febrer.