Jesse Malin

El guitarrista Jesse Malin en una imatge d’arxiu. Foto. Festival Blues & Ritmes

El festival Blues & Ritmes de Badalona torna aquest divendres amb un cartell de luxe. El reputat guitarrista novaiorquès Jesse Malin serà l’encarregat de donar el tret de sortida a l’edició número 33 del certamen musical, que s’allargarà enguany fins al pròxim 23 d’abril.

Malin pren d’aquesta manera el relleu del cantautor anglés Ian Siegal, que va aixecar el teló de la darrera edició amb una actuació carregada de simbolisme, ja que va significar la tornada del festival després de la suspensió de l’edició del 2020 a causa de la situació sanitària per la pandèmia del coronavirus. Amb aquest context, el guitarrista i poeta nord-americà buscarà fer les delícies del públic que s’acosti divendres al Teatre Margarida Xirgu amb el seu potent directe, que li ha valgut el reconeixement de la prestigiosa revista Rolling Stone i que l’ha portat a compartir escenari amb figures de la talla de Bruce Springsteen.

Aquesta edició del Blues & Ritmes també suposarà el debut en territori català d’un veterà amb una trajectòria vertiginosa com Benmont Tench, teclista del grup llegendari Tom Petty & The Heartbreakers. Per primer cop en solitari, Tench oferirà al públic badaloní un concert íntim a piano i veu amb l’objectiu d’omplir el buit d’expectació que va deixar la cancel·lació en l’últim moment de l’edició 2020 del festival, on ell mateix era un dels caps de cartell.

El Teatre Zorrilla ha estat l’escenari escollit per una de les apostes més personals dels organitzadors del certamen. Les icones de l’afro pop Amadou & Mariam compartiran tarima amb el grup de gòspel Blind Boys of Alabama en un espectacle conjunt que acosta dos territoris separats per un oceà com Mali i Alabama.

La cloenda del certamen també suposarà el debut a Catalunya d’un referent del folk rock britànic com el guitarrista Richard Thompson, que oferirà un concert acústic imperdible el 23 d’abril. Les entrades per tots els espectacles del programa d’enguany ja estan a la venda a la web del Teatre Zorrilla.