Dona centre Tiana

Tiana vol pacificar més el centre. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament va anunciar dilluns la creació de 42 noves places d’aparcament. Estaran ubicades a l’inici del camí Dalt d’Alella, a l’altura del carrer Edith Llauradó.

La proposta mira de dotar el poble de més espai per als vianants, afavorir l’accessibilitat, potenciar el comerç i pacificar el trànsit. La inversió serà de 110.000 euros.

L’actual camí Dalt d’Alella s’haurà de modificar per tal de fer-hi els aparcaments als dos costats del carrer. El vial passarà a tenir un límit de velocitat de 30 quilòmetres per hora i es mantindran els arbres més consolidats de la zona.

El resultat final serà una vorera amb trams per a aparcament i trams amb arbrat, a més d’un nou estacionament per a motocicletes. El consistori explica que ara comencen els 30 dies d’exposició pública i calcula que cap al setembre es podrà començar amb el tràmit d’adjudicació dels treballs. Les obres es faran durant aquest any i duraran al voltant de tres mesos. Tal com afirma l’alcalde Isaac Salvatierra, l’objectiu és “fomentar els desplaçaments a peu i millorar el confort i la seguretat dels vianants”.

Pacificació del centre

La instal·lació dels nous aparcaments queda emmarcada dins la prova pilot de pacificació del trànsit als pròxims carrers de Sant Cebrià, Lola Anglada i Centre, que s’ha ampliat a tots els caps de setmana de juliol. Els aparcaments del camí Dalt d’Alella hauran de servir per resoldre la necessitat d’augmentar el nombre de places públiques d’aparcament i, de retruc, hauran de permetre evitar la circulació de vehicles de motor que només busquen a on estacionar per dirigir-se al centre de la vila.