L’acte Sardana té nom de dona arriba al 15è aniversari. Foto: Aj. de Tiana

L’Associació Amics de la Sardana de Tiana va tornar a celebrar, aquest dissabte a la Sala Albéniz, l’espectacle Sardana té nom de dona, que aquest any arriba al seu 15è aniversari. La pianista i compositora Montserrat Pujolar va ser l’encarregada de dirigir la formació badalonina Cobla Marinada, la qual va posar la música a la vetllada. Pujolar ha estat present a les 15 edicions de l’espectacle.

L’esdeveniment estava emmarcat en les activitats reivindicatives del Dia Internacional de la Dona, que es va commemorar el 8 de març. A més, a l’espectacle també es va homenatjar una de les veus més emblemàtiques de la música catalana, Núria Feliu. “La sardana per a mi és la vida, és l’emoció”, va assegurar la cantant.

L’objectiu d’aquesta activitat és potenciar i donar visibilitat a les dones que componen i toquen sardanes. Per aquest motiu, Pujolar va arrencar la nit amb una cançó composta per ella mateixa, Amb l’esperit vibrant, un tema que va assenyalar que va escriure per a la seva mare.

A més de la Cobla Marinada, també van actuar l’Escola Municipal de Música i Dansa de Tiana, que va interpretar un vals amb coreografia anomenat Tot festejant, el qual va comptar amb la direcció del compositor i músic de cambra Jordi León, que també va dirigir la Cobla Marinada en el tema La meva filleta.

També van participar-hi la Colla Sardanista Violetes del Bosc, el Cor Veus de la Virreina i la Coral Tianenca. Violetes del Bosc van ser les encarregades de retre homenatge a Núria Feliu, amb la cançó Núria Feliu és sardana.