Sant Cebrià residencia Tiana

La residència Sant Cebrià, en una imatge d’arxiu. Foto: Google Maps

Els usuaris de la residència Sant Cebrià de Tiana tornen a tenir a la seva disposició el Centre de Dia tres mesos després de la seva clausura. Segons ha confirmat aquesta setmana el consistori en un comunicat, el servei torna a estar operatiu des del passat 13 d’octubre gràcies al condicionament del gimnàs del mateix geriàtric municipal, que permet a l’equipament complir amb totes les mesures de seguretat establertes per la pandèmia del coronavirus.

Aquesta reobertura del servei es produeix després que diverses famílies de la residència denunciessin a través de l’Associació Catalana d’Afectats per les Residències (ACAR) aquest tancament, que al seu parer es va fer de manera “unilateral” i sense oferir cap alternativa per la trentena d’usuaris, alguns dels quals tenien plaça pública adjudicada. Durant aquests gairebé tres mesos de clausura, les famílies han hagut de buscar solucions en altres equipaments privats o bé renunciar a aquest recurs assistencial, sense rebre “cap mena de teràpia ni ajut municipal”.

En un altre comunicat emès el passat agost, els familiars ja denunciaven el govern municipal per “inacció” davant la situació de “perill imminent” en la que es trobava el geriàtric municipal, on s’havien produït “negligències molt greus” per “mala gestió” i falta de recursos i de personal. Aquesta mateixa denúncia es va repetir en el Ple celebrat el passat cinc d’octubre, on l’ACAR va acusar el consistori de no atendre les seves peticions i d’abandonar les famílies.

Cal recordar que la direcció del geriàtric municipal està actualment en mans de la regidora no adscrita Marta Guàrdia en qualitat de delegació especial remunerada.