La moció es va aprovar al Ple de dimarts. Foto: Twitter (@JuntsTiana)

Tiana es converteix en una vila sense plàstic. El Ple municipal ha aprovat aquesta setmana una moció presentada pel PSC per eliminar els plàstics d’un sol dels edificis municipals i a les seves activitats públiques, tal com va recollir La Local. La moció es va aprovar per unanimitat a la sessió plenària de dimarts.

El text contempla, entre altres mesures, que es faci servir vaixella reutilitzable sempre que es pugui o, en tot cas, biodegradable a les dependències i serveis municipals, així com en esdeveniments organitzats o en els quals col·labori l’Ajuntament.

A més, també es fa una crida a evitar l’aigua envasada i eliminar els gots de plàstic d’un sol ús, promovent l’ús dels gots i les gerres de vidre de forma prioritària. La moció apunta que aquesta iniciativa s’ha de promoure també entre els comerços, ambulatoris, escoles i altres serveis públics. Així mateix, el document proposa a les entitats que incorporin aquestes mesures.

SENSE TÈCNIC DE MEDI AMBIENT
El govern municipal tenia previst aprovar la regularització d’un tècnic municipal de Medi Ambient, però finalment va acabar retirant el punt. Junts per Tiana i el PSC van qüestionar el procediment seguit i van demanar una memòria més elaborada que justifiqués la contractació d’aquest tècnic especialitzat en gestió de residus.

DECLARACIÓ DE COLÒNIA
Per altra banda, el Ple va aprovar també l’adhesió de l’Ajuntament a la Declaració d’Alcaldes i Alcaldesses de Colònia amb motiu del 30è aniversari de la Convenció sobre els Drets de l’Infant d’UNICEF.