El ple extraordinari telemàtic de l’Ajuntament de Tiana celebrat aquest dijous. Foto: Junts per Tiana

L’Ajuntament de Tiana ha ratificat la intervenció de la gestió de la residència Sant Cebrià després de desestimar les al·legacions presentades per l’empresa gestora del geriàtric municipal. En un ple extraordinari celebrat aquest dijous, el consistori va aprovar la suspensió temporal del servei prestat per la concessionària i l’actuació a l’equipament -que ja va ser acordada en una altra sessió la setmana passada- en considerar que la direcció del centre no ha presentat suficients proves per rebatre els indicis de mala praxi.

Segons l’acord presentat i aprovat al plenari amb l’abstenció de l’únic grup de l’oposició, el govern local considera acreditada una “defectuosa prestació del servei” per part de la gestora en un “moment clau” de l’emergència sanitària. El consistori al·lega que hi ha hagut una “manca d’informació” i “coordinació negligent” a l’hora de proporcionar dades sobre el nombre de residents i personal infectats i assegura que en la demanda d’auxili que es va fer des de la direcció del geriàtric no es constata una “gestió diligent” perquè aquesta ajuda no es va acabar concretant.

“L’escassetat de mitjans no és obstacle per extremar la informació i la transparència, evitar imprudències i valorar riscos, si es té present el bé jurídic més digne de protecció”, s’exposa al document aprovat, on es justifica la intervenció com un mecanisme per posar fi i corregir l’actuació “descoordinada, opaca i imprudent” de l’empresa gestora de la residència municipal.

“TARD I MALAMENT”
Des del grup municipal de Junts per Tiana es va decidir realitzar una única intervenció per celebrar una ratificació del segrest de la gestió del geriàtric que consideren “imprescindible” i per manifestar els motius pels quals el vot dels cinc regidors seria una abstenció. “No podem assumir els motius pels quals el govern fonamenta el rebuig a les al·legacions que ha presentat la concessionària. No hem tingut temps d’analitzar a fons l’informe jurídic perquè ens va arribar ahir i no disposem de tota la informació per poder prendre les decisions amb responsabilitat”, va apuntar el portaveu, Isaac Salvatierra, tot fent una crida a rebaixar el to després de la pluja de retrets que va eclipsar el ple extraordinari de la setmana passada.

L’únic partit de l’oposició va aprofitar el torn de paraula per insistir que els indicis eren suficientment clars com per haver realitzat una inspecció molt abans i així recavar la informació suficient per justificar la intervenció. “L’Ajuntament és l’últim responsable de la residència municipal. Calia ser al costat de la direcció de la residència des del primer moment i agafar el comandament de la situació un cop detectats els primers indicis de descontrol. Han gestionat la crisi tard i malament”, va remarcar Salvatierra. En resposta a aquesta intervenció, l’alcaldessa Marta Martorell va acusar el cap de l’oposició de “populisme, manipulació i demagògia” i de buscar sempre “titulars de coses que no passen”.