La residència Sant Cebrià de Tiana. Foto: Junts per Tiana

L’Ajuntament de Tiana ha presentat una denúncia contra l’empresa gestora de la residència Sant Cebrià per investigar una possible “desatenció” dels seus usuaris. El consistori encapçalat per Marta Martorell ha decidit portar el cas als Mossos d’Esquadra en considerar que hi ha suficients “informacions i evidències” que apunten a una “deficient gestió” de la crisi del coronavirus per part dels responsables de la concessió. Des de l’esclat de la pandèmia ja s’han produït més d’una vintena de morts entre els interns del geriàtric municipal.

Segons informa l’administració local en un comunicat, la denúncia ha estat interposada davant la divisió d’investigació criminal dels Mossos d’Esquadra de la regió metropolitana nord per una “defectuosa o negligent” prestació dels serveis per part de l’entitat gestora, que podria haver desatès els usuaris del centre provocant “danys irreparables”. Des de l’Ajuntament demanen al Departament de Salut que iniciï urgentment els tràmits per intervenir el geriàtric perquè una nova empresa o entitat n’assumeixi la direcció.

El grup municipal de Junts per Tiana celebra la decisió d’investigar la gestió del geriàtric però, recorda a l’Ajuntament que “no pot eludir la seva responsabilitat com a titular de l’equipament”. A més a més, l’únic partit a l’oposició denuncia que la confirmació oficial de defuncions i contagiats entre els usuaris no es va fer pública fins al passat dissabte 11 d’abril, malgrat les sospites i el neguit manifestat per part de les famílies dels residents des del mes de març. Actualment, la xifra de morts ja supera la vintena i gairebé el 90% dels residents podria estar infectat per la Covid-19.

En aquest sentit, el consistori assenyala que va demanar l’avaluació urgent d’usuaris i personal i la intervenció de la residència per part de la Generalitat el 2 d’abril en tenir la “percepció” que no s’estaven oferint els serveis essencials als residents.