Imatge d’arxiu del ple de Tiana. Foto: Ajuntament de Tiana

El Ple municipal de Tiana va aprovar per unanimitat la composició tècnica i social del Consell Assessor d’Urbanisme de Tiana (CAUT) a la sessió ordinària de dimarts. Els grups municipals van donar llum verda també a la creació d’un grup de treball dins del CAUT encarregat d’assignar els noms als nous carrers que sorgeixin de la urbanització dels Vessants II.

L’alcaldessa Marta Martorell explica a Línia Nord que el 15 d’octubre es farà la primera reunió del CAUT, un organisme que assegura que el convocaran “molt sovint”, perquè “hi ha molts fronts oberts” pel que fa a projectes urbanístics, com el pla parcial de Can Mata i altres urbanitzacions, com Vessants II, que s’estan fent.

Sobre l’assignació de noms als nous carrers, Martorell assenyala que el CAUT (format per membres dels partits, les entitats ciutadanes i tècnics especialistes) farà propostes i que aquestes se sotmetran després a un procés participatiu obert a la ciutadania.

També es va aprovar per unanimitat l’adhesió de Tiana a l’Associació Catalana de Municipis i la declaració institucional de resposta a les “amenaces” d’Endesa a les administracions locals en relació amb el deute de les factures energètiques de les famílies vulnerables. L’empresa exigeix al consistori que pagui la meitat del deute.

Junts per Tiana (Junts) va presentar quatre mocions, de les quals van tirar endavant dues. Una d’elles reclamava la revisió del catàleg de patrimoni arquitectònic i ambiental, un estudi de la xarxa de mines, fonts i basses del poble, així com campanyes de divulgació del patrimoni de Tiana.

L’altra moció de Junts que va aconseguir la llum verda va ser la que exigia un pla d’usos per a la Sala Albéniz a partir de les necessitats de les entitats, artistes i col·lectius que fan ús de la sala, a més de fer un informe amb tècnics especialitzats en l’àmbit de la cultura.