El ple extraordinari telemàtic de l’Ajuntament de Tiana. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Tiana ha aprovat la utilització del 20% del superàvit pressupostari del 2019 per sufragar les despeses relacionades amb la pandèmia i la creació de la figura de l’interventor de la residència Sant Cebrià. En el ple extraordinari celebrat aquest dimarts, els grups també han donat llum verda per unanimitat a la promoció d’ajudes pel que fa a garantir l’accés a l’educació i a la realització d’activitats extraescolars d’infants i joves del municipi.

La sessió arrencava amb polèmica després que el portaveu de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra, demanés al consistori una rectificació respecte a unes afirmacions incorrectes que es van fer sobre un decret per reduir les places públiques del geriàtric que es va portar al ple a l’inici del mandat i que va ser referenciat a la reunió dels grups de la setmana passada.

El següent punt va ser l’aplicació del 20% del superàvit pressupostari del 2019 -un total de 162.000 euros- per fer front a despeses derivades de la pandèmia, com la desinfecció d’edificis, el subministrament de material de protecció o els 30.000 euros en ajudes socials. En aquesta nova partida també s’inclouen els prop de 27.000 euros que costarà la creació de l’interventor municipal, aquesta figura intermèdia entre la gestora de la residència i el consistori.

Tots els punts s’han aprovat per unanimitat, malgrat que Salvatierra ha recordat que la seva formació ja va reclamar a l’abril la figura d’un coordinador per gestionar el geriàtric. El portaveu ha aprofitat el punt per qualificar de “nefasta” la gestió de la crisi a la residència per part del govern local, en concret de la regidora de Cicle de Vida i Cultura, Marta Guàrdia, que ha rebut el suport dels socis a l’executiu.