Imatge de la darrera edició del projecte. Foto: Twitter (@ciutatslectores)

Tiana es converteix avui en la capital de les Ciutats Lectores, un projecte de l’ONG iEARN-Pangea que busca promoure la lectura entre els alumnes de secundària. La Sala Albéniz acull avui la trobada presencial de la quarta edició d’aquesta iniciativa, en la qual participen alumnes de l’Institut de Tiana, l’Institut El Pedró de l’Escala, el Col·legi Pompeu Fabra de Salt, el Col·legi Sant Andreu i l’Escola Betúlia de Badalona.

El coordinador del projecte, Albert Correa, explica a Línia Nord que els estudiants d’aquests cinc centres treballen plegats des del gener, a través d’una sèrie d’activitats en línia relacionades amb la literatura. “Cada escola presenta les seves lectures de classe als altres a través d’enigmes i, a mesura que els resolen, guanyen punts”, assenyala Correa.

Durant la trobada presencial que se celebra avui a Tiana, els alumnes es dividiran en grups i competiran en un recorregut literari pel municipi durant el qual també hauran de resoldre enigmes. Els primers a trobar totes les respostes rebran un reconeixement.

Abans d’aquesta activitat, però, els estudiants gaudiran d’una conferència amb l’escriptora Margarida Aritzea. La jornada es clourà amb el lliurament dels diplomes que acrediten als centres guanyadors dels enigmes que s’han realitzat durant el curs.

Correa destaca que l’objectiu, a més de promoure la literatura, és treballar la inclusió de la tecnologia en el món educatiu, ja que, a banda d’aquesta trobada puntual, tota la interacció dels alumnes amb les activitats del projecte es fa a través de la pàgina web.