Teresa Forcades i els ex-treballadors de COMROC. Foto: Procés Constituent

Teresa Forcades s’ha volgut sumar a la solidaritat de multitud d’entitats i moviments socials que han recolzat als vaguistes de fam de COMROC.

El passat diumenge, després de la presentació del Procés Constituent a Badalona que va aplegar més d’un miler de persones al barri de Llefià, Forcades va visitar als quatre ex-treballadors de l’empresa d’instal·lacions elèctriques, que des de fa un mes reclamen els salaris de tot un any.

Després que el passat dilluns un dels vaguistes, Viorel Aroncuetan, fos ingressat d’urgència a l’Hospital de Badalona com a conseqüència del seu deteriorament físic, els altres companys han decidit abandonar la vaga de fam. Això sí, els ex-treballadors continuen protestant davant les portes de la fàbrica i no descarten tornar més endavant a començar el dejuni si no hi ha canvis.

LA JUSTÍCIA ELS AVALA

Segons el Col·lectiu Ronda, “els vaguistes tenen una sentència al seu favor que condemna l’empresa per encobrir una relació laboral sota l’aparença de treballadors autònoms instant-la a pagar el seu deute i readmetre els treballadors”. De fet, es calcula que el deute oscil·la entre els 32.000 i els 72.000 euros per cada treballador.

“L’empresa, però, ha defugit la seva obligació. Com també ho ha fet posteriorment, després que el jutjat dictés al mes de maig un auto d’extinció exigint a l’empresa que abonés les nòmines que no havia pagat i indemnitzés els treballadors pel seu acomiadament”, comenten des del Col·lectiu Ronda. L’empresa actualment es troba en situació de concurs de creditors.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram