L’Espai Betúlia és un dels edificis afectats. Foto: Twitter (@CulturaBDN)

L’Espai Betúlia i les biblioteques Can Casacuberta, Llefià-Xavier Soto i Sant Roc van tancar dimarts i no tornaran a obrir fins al setembre per culpa de la manca de climatització en aquests espais.

L’Ajuntament va comunicar aquesta decisió divendres passat, després que la Comissió de Salut i Seguretat Laboral, els tècnics municipals i diversos sindicats de l’Ajuntament de Badalona arribessin a la conclusió que s’estaria posant en risc la salut dels treballadors i usuaris d’aquests equipaments.

Fonts municipals asseguren que es va prendre aquesta mesura perquè caldrà fer “una gran inversió” per tornar a posar en funcionament la climatització en aquests edificis, ja que no és possible fer-ho amb petits manteniments. Des de l’Ajuntament asseguren que ja s’està treballant per agilitzar una modificació en el pressupost d’inversions per fer front a aquest problema, tot i que és un tràmit que pot trigar mesos.

De moment, el consistori ha comprat prop d’una vintena d’aires condicionats portàtils, els quals s’han instal·lat a algunes dependències municipals, com la comissaria de la Guàrdia Urbana i les oficines de gestió tributària. Des de CCOO alerten que no s’està fent front al problema real: “que les empreses de manteniment no ofereixen serveis perquè l’Ajuntament els deu diners i les instal·lacions són deficitàries”.

L’Associació de Veïns de Sant Antoni de Llefià va criticar, en un comunicat, que es tanquin les biblioteques durant l’estiu, que és quan “augmenta el temps d’oci” i per tant s’haurien d’enfortir “les poques opcions i espais culturals” que tenen al barri, en lloc de tancar-los. Exigeixen al consistori que no es demori en tirar endavant les accions per solucionar els problemes de climatització.