L’incendi ha tingut un gran impacte mediambiental. Foto: Eduard Batlles / ACN

El Parc Fluvial del Besòs va haver de tancar ahir de forma preventiva arran de l’incendi que es va produir en una empresa de tractament de residus perillosos de Montornès del Vallès, que no va quedar controlat fins al vespre.

Durant la tarda, l’Ajuntament de Santa Coloma va emetre un comunicat mostrant la seva “preocupació per les conseqüències ecològiques” de l’accident i es va comprometre a dedicar “tots els esforços en la recuperació dels hàbitats i de les espècies afectades” de l’entorn del riu. A més, el consistori va afirmar que demanaria explicacions per tal de determinar les causes de l’incendi i depurar responsabilitats.

UN INCENDI MOLT PERILLÓS
L’incendi va començar ahir al matí a l’empresa Derpin de reciclatge de dissolvents i residus industrials a Montornès, fet que va motivar l’activació de l’alerta per risc químic. De seguida, una trentena de dotacions de Bombers es van desplaçar a la zona, van ser evacuades unes 250 persones i Protecció Civil va recomanar el confinament de la població més vulnerable (nadons, gent gran i persones amb problemes respiratoris) de diversos municipis de la vora.

L’afectació mediambiental també es va fer notar de seguida, ja que les flames i les substàncies tòxiques van arribar al riu, acabant amb la vida de diversos peixos i d’altres espècies. Davant d’aquesta situació, Ecologistes en Acció va demanar a la Fiscalia que investigués l’incendi com un “delicte sobre el medi ambient”. Els Mossos, per la seva banda, van anunciar l’obertura d’una investigació.