Tanatori Litoral Sant Adrià

El Tanatori del Litoral de Sant Adrià de Besòs. Foto: Línia Nord

La plataforma Stop Crematori de Sant Adrià de Besòs no abaixa els braços. Després de rebre el passat juliol un nou revés amb la desestimació per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) del recurs contra la sentència que descartava irregularitats en les llicències del Tanatori del Litoral, l’entitat adrianenca ha posat el punt de mira en el Tribunal Suprem.

“Aquesta és una lluita que vam començar amb l’ajuda de gairebé 10.000 signatures. Amb aquest compromís ens van proposar arribar fins on poguéssim per evitar la consolidació d’un nou punt de contaminació a la ciutat”, assenyalen des de la plataforma, conscients que arribar al Suprem no és una tasca fàcil. Per ara el cas ja està en tràmit i a l’espera de conèixer si supera el primer dels filtres previs.

Amb l’objectiu de sufragar les costes judicials de tot el procés, Stop Crematori ha iniciat aquest octubre la cinquena edició de la seva campanya de recollida de fons. Aquesta iniciativa consisteix en la instal·lació d’una carpa setmanalment en punts cèntrics del municipi per tal de donar a conèixer el cas i obtenir microdonacions de dos euros per persona. Tots els participants rebran a canvi de la seva aportació un butlletí per al sorteig d’una panera de Nadal.

“Sense el suport de la gent no hauríem pogut ni intentar-ho en un primer moment. Arribar al Suprem és difícil, però a Sant Adrià no tenim lloc per més fonts de contaminació per petites que siguin”, apunta l’entitat, que es marca com a objectiu aconseguir els prop de 2.000 euros recaptats en edicions anteriors. En cas de no poder defensar el cas a l’alta cambra espanyola, els diners obtinguts en aquesta campanya serviran per sufragar els gairebé 3.400 pendents en costes judicials.