El Tanatori del Litoral de Sant Adrià de Besòs. Foto: Tanatori Litoral

Nou revés judicial per a la plataforma Stop Crematori de Sant Adrià de Besòs. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit finalment desestimar el recurs d’apel·lació interposat per l’entitat contra la sentència que descartava irregularitats en l’atorgament de les llicències de construcció al Tanatori del Litoral.

En la seva sentència, el TSJC considera que l’activitat del crematori està suficientment justificada i es posiciona favorablement al veredicte de la jutgessa d’Instància del Jutjat Contenciós Administratiu número 10 de Barcelona, que ja va desestimar la denúncia presentada per la plataforma i que tampoc va aplicar les mesures cautelars contra l’obertura de l’equipament que l’entitat veïnal havia sol·licitat. A través d’un comunicat, Stop Crematori agraeix el suport rebut en tot el procés i anuncia la seva intenció de portar el cas al Tribunal Suprem mitjançant un recurs de cassació.

“Sabem que no serà fàcil arribar al Suprem, ja que en l’actualitat són pocs els recursos admesos a tràmit, però la perseverança i la lluita són uns dels valors de l’associació”, apunta l’entitat, que considera que no s’ha valorat la jurisprudència existent pel que fa a la distància entre els forns crematoris i els habitatges més propers.