Una de les activitats de l’organització Superacció. Foto: Superacció

L’Ajuntament de Barcelona va anunciar la setmana passada la seva intenció de mantenir oberts sense data de tancament tots els equipaments habilitats durant la pandèmia del coronavirus per acollir persones en situació de vulnerabilitat, com són els pavellons cedits per la Fira de Barcelona o la casa de colònies que el consistori va llogar per a joves desemparats a Montgat. La decisió de l’executiu encapçalat per Ada Colau d’apostar per continuar utilitzant les instal·lacions gairebé “al màxim d’ocupació” -segons recull l’Agència Catalana de Notícies (ACN)- s’ha rebut amb sorpresa al municipi del Barcelonès Nord.

Fonts de l’Ajuntament de Montgat han assenyalat a Línia Nord que no han rebut una notificació oficial per part del consistori barceloní i que s’han assabentat de la decisió a través dels mitjans de comunicació. Per la seva banda, des de l’organització Superacció -l’entitat encarregada de gestionar aquest equipament- asseguren que l’experiència des de l’arribada del grup de 40 joves el passat abril ha estat molt positiva, que la intenció és continuar amb el projecte i que estan estudiant traslladar-se de Montgat a un nou espai que estigui situat a la ciutat de Barcelona.

Segons informava l’Ajuntament de Montgat en un comunicat, l’objectiu d’acollir els joves desemparats a la casa de colònies era poder garantir-los unes condicions adequades de confinament en un espai amb tots els serveis necessaris i on seguir un projecte educatiu i de recuperació mitjançant l’esport.