Una imatge de l’acampada. Foto: Guanyem

El govern del PP i els grups de l’oposició a l’Ajuntament de Badalona han arribat finalment a un acord per oferir una solució temporal a les famílies afectades pel bloc enderrocat al barri de la Salut l’any passat. Aquesta alternativa arriba després d’una setmana de negociacions i d’un estira-i-arronsa que ha acabat amb cinc persones acampant en senyal de protesta a les portes de l’edifici municipal del Viver durant set nits. Només la solidaritat veïnal i la feina d’entitats com la Plataforma Sant Roc Som Badalona han aconseguit evitar que les cinc famílies amb menors haguessin de passar les nits al ras.

Segons informava el consistori aquest dimecres en un comunicat i confirmaven les entitats implicades, els veïns del número 16 del Passatge de la Torre amb nens al seu càrrec seran acollits al Mas Po-Canyadó, una casa de colònies de la Fundació Pere Tarrés situada al municipi de Sant Fost de Campsentelles. Aquest allotjament, però, no podia estar disponible fins aquest dijous a la tarda perquè s’havien de desinfectar les instal·lacions, motiu pel qual les famílies han hagut de passar aquesta nit als espais pagats per les associacions i pel grup municipal de Guanyem.

Pel que fa als veïns afectats que no tenen fills menors, l’Ajuntament els ofereix que s’instal·lin a Can Bofí Vell, l’equipament habilitat per acollir persones sense llar. Malgrat posar èmfasi que es tracta d’una solució “temporal”, des del govern municipal no s’esclareix fins quan es poden allotjar les famílies en aquests centres, un termini que segons apunten les plataformes podria ser d’uns 15 dies aproximadament. En aquest sentit, l’executiu encapçalat per Xavier García Albiol sí que apunta que els serveis tècnics del consistori i la Generalitat de Catalunya continuen treballant per donar una “solució definitiva” als veïns.

FRONT COMÚ I MARXE ENRERE
L’anunci del consistori ha tingut múltiples reaccions. Des de l’oposició han volgut valorar la gran feina de pressió conjunta de tots els partits, que han conformat un front comú per obligar Albiol a fer marxa enrere i negociar una alternativa d’habitatge per als afectats per l’enderroc. “Un sol dia amb famílies de Badalona dormint al carrer és senyal que la solució arriba tard, sis nits és un disbarat. No era més senzill que d’inici el govern del Partit Popular prioritzés les persones, en lloc de forçar una solució des de les forces de tradició democràtica?”, es preguntava aquest dimecres en un missatge a través de les xarxes el portaveu d’ERC, Alex Montornès, que afegia que quan els grups de l’oposició treballen junts, la ciutat avança.

Els Serveis Socials haurien protestat per la visita ‘sorpresa’ de Sabater a Can Bofí Vell

VISITA I ARTICLE POLÈMICS
El cas dels veïns del número 16 del Passatge de la Torre ha posat en el punt de mira la feina dels Serveis Socials municipals, que també s’han vist esquitxats per la polèmica. Tot esclatava diumenge de la setmana passada amb la publicació d’un article a La Vanguardia sobre la visita de l’anterior divendres de l’exalcaldessa Dolors Sabater a l’equipament de Can Bofí Vell. A la notícia –que va ser compartida a les xarxes per Albiol– s’apuntava que els funcionaris dels Serveis Socials encarregats de gestionar el centre haurien fet arribar un informe al consistori protestant pel que consideraven una “intromissió intolerable”, ja que la líder de Guanyem s’hi va presentar “sense cita prèvia” i “vulnerant tots els protocols”.

El grup de Guanyem va fer arribar al govern del PP una pregunta formal en relació amb aquestes presumptes queixes, demanant informació sobre la veracitat d’aquest suposat informe que haurien fet arribar els Serveis Socials i sol·licitant poder accedir al seu contingut. Per a la formació, l’article no mereixia “cap credibilitat” perquè conté “tota mena d’errors objectivables” i l’alcalde va compartir la notícia “sense cap mena de contrast”.

La resposta d’Albiol va ser contundent. El popular va exigir a l’exalcaldessa una disculpa per la visita a Can Bofí Vell i des del consistori es va fer públic un informe dels Serveis Socials on els funcionaris reclamen respecte per la seva feina i assenyalen que aquesta no és la primera ocasió on es posa de manifest una “manca de confiança” en la tasca que porten a terme. Els professionals també asseguren que han pogut constatar com veïns vulnerables són acompanyats per persones o entitats que els “empenten a relacionar-se de manera conflictiva” amb els treballadors.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram