L’edifici s’ha declarat en estat de ruïna. Foto: ACN / Estefania Escolà

Set persones que van ser desallotjades per l’enderroc de l’edifici del passatge de la Torre, al barri de la Salut, dormen al carrer des de dilluns, segons va avançar Badalona Comunicació aquest dimarts. Aquestes persones no vivien al bloc que s’està enderrocant, sinó a un bloc de pisos del costat, i formen part d’un grup de dotze persones migrants que no estaven empadronades al municipi en el moment del desallotjament.

L’alcalde Álex Pastor ha explicat a Twitter que aquestes persones “vivien de manera il·legal i excepcionalment se’ls hi va oferir un alberg durant una setmana perquè regularitzessin la seva situació”. La regidora de Serveis Socials, Aïda Llauradó, ha deixat clar que es garantirà l’allotjament de totes les persones afectades per l’enderroc al llarg d’aquest mes i ha subratllat que la situació d’irregularitat d’aquestes set persones dificulta que se’ls pugui reallotjar. Tot i això, Llauradó ha subratllat que mediarà perquè recuperin les seves pertinences.

Des de Stop Mare Mortum, entitat que assessora aquestes persones migrants, demanen a l’Ajuntament que facilitin l’empadronament d’aquests afectats per l’enderroc de l’edifici de la Salut.

L’EDIFICI, EN MANS D’EMPRESES
Quatre empreses immobiliàries són les propietàries de part de l’edifici de la Salut que s’està demolint, segons va avançar Badalona Comunicació. Cinc finques pertanyen a Budmac Investments, Divarian Propiedad, Building Center i Gramina Homes; les quatre dedicades a l’adquisició, explotació o venda de béns immobles.

El regidor d’Urbanisme, Rubén Guijarro, ha assegurat, en declaracions a Badalona Matí, que es demanaran responsabilitat a aquestes “empreses mercantils”, que no havien presentat la Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE), com va apuntar la Generalitat.