L’enderroc de l’edifici va començar el dia 5. Foto: Norma Vidal / ACN

Una part del bloc del barri de la Salut afectat per aluminosi s’ha esfondrat. El col·lapse es va produir dimarts, mentre s’estava duent a terme l’enderroc que va començar el dia 5 d’aquest mes. Des de l’Ajuntament asseguren que els treballs de demolició “avancen a bon ritme” i que els veïns dels edificis del voltant podran passar el Nadal a casa si “el vent i la climatologia ho permeten”, segons publica l’ACN.

En declaracions d’ahir recollides pel mateix mitjà, el regidor de Govern i Territori, Rubén Guijarro, va celebrar que no hi hagués danys humans i va posar en valor l’actuació de l’Ajuntament de desallotjar i enderrocar l’edifici abans que caigués. A més, va explicar que “el col·lapse es va produir de manera fortuïta” i no pas “com a conseqüència de cap intervenció concreta”. També va detallar que, aquests darrers dies, els operaris encarregats de l’enderroc havien arribat a l’àrea on va aparèixer el gran forat a la façana. “En arribar a la zona més sensible de l’edifici, s’ha originat el col·lapse”, va dir Guijarro.

El regidor va explicar que, després de l’esfondrament, els treballadors s’estaven dedicant a recuperar d’entre la runa les pertinences dels residents del bloc, com ara roba o electrodomèstics. Així, va afirmar que el consistori havia posat uns trasters a disposició dels afectats i que s’estava omplint “una mitjana de dos contenidors per pis”.