Barri Sant Crist

Una imatge d’arxiu del barri de Sant Crist. Foto: Google Maps

Un matrimoni d’edat avançada del barri de Sant Crist amb un grau de discapacitat ha aconseguit una gran victòria en el cas que l’enfrontava a la propietat del seu edifici, considerat un gran tenidor.

I és que aquesta setmana es coneixia que la justícia ha sentenciat que la propietat haurà de fer una proposta de lloguer social per tal que el matrimoni pugui quedar-se a casa seva que contempli un pagament del 18% dels ingressos que tingui el titular del lloguer.

La defensa d’aquests veïns de Sant Crist ha estat liderada per l’advocat badaloní Rafa Mendoza, que ha aconseguit una victòria judicial que pot establir jurisprudència per a futures demandes de lloguer social a través de la llei 24/2015 contra els desnonaments i la pobresa energètica. De fet, des del Grup Promotor d’aquesta llei han celebrat la decisió judicial perquè suposa “obrir noves vies jurídiques per fer complir la llei i els lloguers socials”. “Seguirem treballant per eixamplar l’escletxa i defensar les persones vulnerables dels desnonaments”, afirmen des del grup. Qui també s’ha mostrat molt satisfet per la sentència judicial, que això sí, pot ser recorreguda, és la Plataforma Sant Roc Som Badalona, que també s’havia implicat en la defensa d’aquests veïns.

Desnonament ajornat

D’altra banda, aquesta setmana malauradament també ha servit per constatar que els problemes amb l’habitatge que pateixen alguns veïns de la ciutat no s’acaben. Dilluns es va ajornar per tres setmanes el desnonament d’una dona amb una filla menor que viu de lloguer en un edifici del barri del Centre. Segons asseguren des de la Plataforma Sant Roc Som Badalona la dona no ha deixat de pagar cap mensualitat durant els 10 anys que fa que hi viu. Segons han denunciat als veïns de la comunitat, la propietat del pis, una immobiliària, no té les cèdules d’habitabilitat dels 17 pisos que hi ha al bloc.