Imatge del cabirol a la desembocadura del Besòs. Foto: Jose Luis Martínez

La notícia saltava el passat 28 d’abril. Un veí de Sant Adrià de Besòs alertava les autoritats de la presència d’un cabirol a la zona de la desembocadura del riu Besòs, un espai d’accés restringit. Ràpidament començaven a circular per les xarxes socials les primeres imatges d’aquest exemplar i al mateix temps creixia la preocupació d’algunes entitats ecologistes per la integritat de l’animal, que es trobava desorientat fora del seu hàbitat.

Després d’uns dies d’observació, el consistori va decidir dilluns juntament amb els Agents Rurals i els Mossos d’Esquadra muntar un dispositiu especial per localitzar-lo i dirigir-lo un altre cop cap a la zona de la Serralada de Marina, des d’on es creu que va iniciar el seu camí riu avall fins al mar. El desplegament d’efectius policials, però, no va resultar exitós i, després de rebre l’avís d’alguns veïns que havien vist el cabirol fora de la desembocadura circulant per carrers del municipi, se li va perdre la pista a les rodalies d’un polígon industrial situat al límit entre Sant Adrià i Badalona.

Les autoritats no han rebut des d’aleshores cap avís d’albirament i la principal hipòtesi sobre la taula és que l’exemplar ha tornat a remuntar riu amunt en direcció a la Serralada de Marina.

Fonts municipals apunten que en un primer moment els Agents Rurals van aconsellar no interferir per comprovar si l’animal tornava sol per on havia vingut. Tanmateix, el cabirol va acabar abandonant la desembocadura entrant a la ciutat possiblement per la “pressió humana” en aquesta zona protegida.