La porta del bloc incendiat

La porta del bloc incendiat el 4 de maig de 2022. Foto: Eli Don/ACN

Les cinc famílies que viuen a fora de casa seva des de fa set mesos, per culpa de l’incendi del 4 de maig al carrer Sant Joaquim, no saben encara quan podran tornar al seu edifici. De fet, el passat mes de juny, dos mesos després de l’incendi, el consistori va dir que podrien tornar al cap de cinc mesos. Un termini que des de fa uns dies ja s’ha vençut.

Així ho han confirmat fonts municipals a Línia Nord, tot i que la primera previsió del consistori era que per aquestes dates ja poguessin haver tornat.

La raó de l’endarreriment rau en el fet que la propietat de l’immoble encara no ha finalitzat les obres necessàries perquè el bloc sigui habitable.

Fins ara, els treballs fets han consistit en la neteja i repicat dels espais afectats, que presentaven risc d’esfondrar-se. També s’han instal·lat “portes antiokupa” per evitar que ningú entri a l’edifici.

Ara, la propietat té temps fins al 5 d’agost de 2023 per acabar de reformar els habitatges.

Mentrestant, les cinc famílies que van haver de deixar casa seva continuen vivint en domicilis de familiars o amics, ja que en el seu dia no van voler acollir-se a algun dels habitatges d’emergència del Centre d’Urgències i Emergències de Barcelona.

L’incendi es va originar en dos focus diferents, un dels motius que fa pensar que va ser provocat. La investigació policial resta oberta, i sota secret de sumari. Un dels focus va ser al vestíbul de la planta baixa i, l’altre, al 2n 1ª, el pis on vivien les tres primeres víctimes de l’incendi. La quarta de les víctimes, segons va avançar el diari El Mirall, va acabar morint setmanes després de l’incendi, a causa de la gravetat de les ferides. Totes quatre víctimes eren joves d’entre 20 i 30 anys.