Perfil Rufián

El republicà Gabriel Rufián en una imatge d’arxiu. Foto: ACN

La possibilitat que Gabriel Rufián es converteixi en el candidat d’ERC a Santa Coloma de Gramenet en les eleccions municipals del 2023 pren cada cop més força. Des de la secció local dels republicans consideren que l’arribada de Rufián suposaria una “oportunitat” per trencar l’hegemonia del PSC a la ciutat, on en les darreres municipals els socialistes van assolir la majoria absoluta amb 17 regidors, molt lluny dels tres que va aconseguir ERC.

“Encara no hi ha res tancat, però la nostra valoració al respecte és positiva. Fins ara hem vist limitada la nostra presència de cara a la ciutadania i aquest moviment ens permetria canviar el terreny de joc”, assegura en declaracions a Línia Nord Sam Núñez, portaveu del grup d’ERC al consistori colomenc. Núñez apunta que va ser la secció local qui va posar el nom de Rufián damunt la taula de l’executiva nacional i que ara s’està estudiant si el líder dels republicans al Congrés podria compaginar Madrid amb la candidatura municipal.

Tanmateix, el portaveu del grup colomenc remarca que, malgrat comptar amb l’aval de l’executiva, l’última paraula al respecte la tindrà l’assemblea local.