Aspecte del lloc on lluïen les escultures de Mafalda, Susanita i Manolito. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Santa Coloma va retirar ahir diumenge dia 20 el conjunt de figures Mafalda, Susanita i Manolito, de l’artista argentí Pablo Irrgang. La decisió del consistori arriba després d’un incident incívic d’uns desconeguts que van desancorar una de les figures, la de Manolito, i la van llençar al riu Besòs. Les figures es guardaran en dependències municipals fins a decidir una nova ubicació, per evitar que els atacs es converteixin en reptes que es difonguin per les xarxes socials. El conjunt d’escultures s’havia instal·lat la setmana passada a la via pública, concretament a l’encreuament del passeig de la Salzereda amb el de Llorenç Serra.

Efectius d’ADF i la Policia Local van recuperar la figura el mateix diumenge, després que algú l’hagués llençat al riu. Prèviament, divendres, l’equip de serenos va traslladar de matinada a Manolito als magatzems municipals perquè s’havia desenganxat. De fet, segons han explicat, feia alguns dies que s’havia comprovat que els pivots d’ancoratge havien cedit. El mateix divendres es va procedir a col·locar la peça al seu lloc d’origen i es va fer reforçar amb ciment líquid.

Aquests treballs, però, no van poder evitar l’incident de diumenge. En un comunicat, l’Ajuntament ha condemnat els fets incívics i ha lamentat que “el comportament d’una minoria està malmetent la imatge d’una ciutat en què la immensa majoria de ciutadans i ciutadanes practiquen uns comportaments cívics i responsables”.