ODS Santa Coloma

Un moment de la trobada celebrada ahir. Foto: Ajuntament

Ajuntament i ciutadans van debatre ahir a Can Roig sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i els reptes del desenvolupament sostenible. La jornada també va servir perquè el consistori rendís comptes del grau de compliment del Pla d’Acció Municipal (PAM), el qual, segons destaquen des del consistori, està basat en els ODS, una sèrie de metes marcades per Nacions Unides per combatre les desigualtats i l’escalfament global en aquesta dècada.

En aquest sentit, l’alcaldessa, Núria Parlon, va donar la benvinguda als assistents i als ponents, entre els quals van destacar l’exministra Leire Pajín, actualment directora de Desenvolupament Global a ISGlobal; Pilar Candela, secretària d’Estat de Cooperació Internacional, i Elsa Arnáiz, presidenta de Talento para el Futuro, que van debatre sobre els reptes dels ODS i l’Agenda 2030. Seguidament, Isuka Palau, directora de Participació Ciutadana de l’Ajuntament, va detallar que el govern municipal havia complert amb el 93% de les promeses, de les quals una quarta part estan en execució i la resta ja han estat finalitzades. Des del consistori recorden, a més, que la incidència de la covid ha afectat l’execució del PAM, amb una quinzena d’actuacions que han hagut de ser ajornades per al pròxim mandat, mentre que cinc d’elles han estat descartades.

Aquest full de ruta contempla 302 accions que responen a 75 objectius pactats amb entitats i grups polítics, dividits en sis eixos relacionats amb la igualtat de gènere, les comunitats sostenibles, la reducció de les desigualtats, l’educació i el clima.