Refugi Riu Besòs

Imatge de la presentació de la Fase 1 de Renaturalització del Besòs. Foto: Aj. Santa Coloma

El Refugi de la Biodiversitat al Riu Besòs ja és una realitat. Aquest matí l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, i el gerent de l’AMB, Ramon Torra, han presentat la finalització de les obres de la Fase 1 de Renaturalització del Besòs. Aquesta iniciativa pretén millorar la qualitat ambiental de l’espai fluvial i protegir la biodiversitat de la flora i la fauna, a més de mostrar als ciutadans el potencial del riu.

“Un dels objectius que ens hem marcat com a ciutat és construir entorns resilients i el riu és una oportunitat inigualable per crear-hi un ecosistema sostenible i saludable, i recuperar-ne la biodiversitat”, ha explicat Parlon.

Per la seva banda, Torra ha qualificat el projecte de “molt ambiciós” pel canvi que suposa “per a Santa Coloma i per a la seva ciutadania, amb finalitats lúdiques, educatives i de recuperació mediambiental”.

La inversió d’aquesta primera fase, que comprèn l’espai de la llera entre el Pont Vell i Can Zam, s’apropa al milió d’euros i és finançada entre l’AMB, l’Ajuntament de Santa Coloma i els fons europeus FEDER.

Aquest diumenge tindrà lloc a l’espai fluvial la festa de biodiversitat perquè la ciutadania conegui els nous espais del refugi com L’ECOaula, el prat fluvial o la llacuna didàctica.