El gratacel està inclòs en les reformes del centre. Foto: Twitter (@sosciutatvella)

L’Ajuntament de Santa Coloma nega que estigui en converses amb el fons d’inversió Oaktree. ElMirall.net va publicar a la seva darrera edició en paper una notícia en la qual s’assegurava que el govern municipal mantenia reunions amb aquest fons per “desencallar el projecte de la part del PERI Santa Coloma Vella 2 que té a veure amb l’edifici fantasma i la remodelació de la plaça de la Vila”.

No obstant això, fonts municipals han explicat a Línia Nord que l’Ajuntament només ha mantingut reunions amb la immobiliària del Banc Sabadell, Solvia, que fins ara era la propietària de l’edifici de 13 plantes que s’està construint a la rambla San Sebastià. A l’agost, diversos mitjans van informar de la notícia que el Banc Sabadell va vendre la seva promotora immobiliària i diversos terrenys al fons estatunidenc Oaktree.

Des de l’Ajuntament, però, apunten que, pel que fa a l’edifici de la rambla San Sebastià, es farà un conveni entre Oaktree i Solvia, el qual encara està pendent de formalitzar-se.

Una informació semblant és la que té la Plataforma Salvem la Ciutat Vella (la principal detractora de les reformes del PERI), que subratlla a Línia Nord que el canvi de propietat de l’edifici de 13 plantes “encara no s’ha formalitzat”. Segons la plataforma, aquest fet suposa “un factor d’estancament important” per a les obres al centre de la ciutat.

A més, des de Salvem la Ciutat Vella assenyalen que “fa por” que l’edifici passi a mans del que anomenen com un “fons voltor”, ja que “l’únic que vol és especular” i “és un pas més en la degradació de la zona”.

Fonts municipals afirmen que encara no hi ha data per reprendre les obres. Des de la plataforma consideren que les converses amb l’Ajuntament per modificar el projecte estan en punt mort.