El Ple d’aquest dilluns a l’Ajuntament de Santa Coloma. Foto: Aj.

Pas endavant de l’Ajuntament de Santa Coloma per facilitar l’accés a habitatge dels joves del municipi. En el Ple de març celebrat aquest dilluns, els grups van donar llum verda a la modificació del Pla General Metropolità (PGM) que permetrà impulsar una nova promoció de pisos públics al Complex Oliveres. La proposta -que va comptar amb el suport de totes les formacions- preveu la construcció de prop d’una vintena d’habitatges en règim de lloguer assequible que estaran ubicats en un edifici en desús situat sota el camp de futbol de les Oliveres.

En la sessió telemàtica també es va aprovar definitivament la reducció en les tarifes dels mercats municipals, una de les mesures consensuades amb la resta de forces en el Pacte Local per a la reconstrucció. Aquesta rebaixa de taxes es tradueix en un 10% menys per als mercats de Sagarra, Singuerlín i Fondo respecte al 2020, i en un 50% menys per a les parades de venda no sedentària, agafant de referència l’import establert pel 2019.

En l’apartat de mocions, els grups van tirar endavant gairebé per unanimitat quatre propostes: un manifest en defensa de les pensions públiques, l’emplaçament per millorar la Xarxa de Vigilància de contaminació a l’aire, una moció contra el suïcidi i de suport a la salut mental i un punt commemoratiu pel 90è aniversari de la proclamació de la segona República.

Més polèmica va resultar la llum verda a una moció de suport als Mossos d’Esquadra, que va comptar amb l’abstenció d’ERC i comuns, i l’aprovació d’una proposta per aprofundir en els drets de les persones transsexuals, que va rebre la negativa de totes les forces -inclosos els grups impulsors de la mateixa- després d’una esmena del PSC.