Gegants Santa Coloma

Santa Coloma acollirà la tradicional trobada de colles. Foto: Gegants Gramenet

El món de la cultura colomenca està d’enhorabona. Santa Coloma de Gramenet ha estat recentment escollida com la Ciutat Gegantera del 2023. Així ho va confirmar l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya (ACGC) en la darrera assemblea general ordinària, celebrada aquest març al Centre Cívic de Ferreries de Tortosa.

Aquest nomenament posa la cirereta del pastís a la celebració del quarantè aniversari de la Colla de Gegants i Capgrossos de Santa Coloma. El reconeixement coincideix també amb els seixanta anys d’història dels gegants vells de la ciutat, en Silvestre i la Coloma, que precisament enguany han estat restaurats i han renovat el seu vestuari.

“Rebem il·lusionats aquest nomenament, en el que Colla i Ajuntament treballarem plegats, de forma incansable, perquè la nostra ciutat pugui lluir, gojosa i orgulla, el títol de Ciutat Gegantera 2023”, assenyalava l’entitat a través d’un missatge a les xarxes socials, on agraïa la presència de la regidora de Participació Ciutadana i Cultura, Petry Jiménez, i del portaveu del grup d’ERC, Sam Núñez, en la delegació que es va desplaçar fins a Tortosa per a l’acte on s’anunciava la població guanyadora.

Amb aquest reconeixement, el municipi rellevà Sant Boi de Llobregat i es convertirà durant el 2023 en la seu de l’esdeveniment que impulsa des del 1985 l’ACGC i que contempla la realització de diferents actes i activitats de cultura tradicional, com per exemple la popular i multitudinària trobada de colles.