Imatge de comiat de l’espai Entenem. Foto: X (@Entenem_SCLGTBI)

Entenem Santa Coloma, entitat que visibilitza i lluita pels drets del col·lectiu LGTBIQ+, anunciava el passat 5 de juny el tancament del seu local “per la manca de subvencions”. En un comunicat, assenyalen que aquest espai que van inaugurar el setembre del 2022 va ser possible gràcies a un conveni amb l’Ajuntament.

Aquest, recorden, va caducar el juny del 2023 i ara, un any més tard, lamenten que tot i treballar-ne per la renovació, no ha estat possible. Per tant, la falta d’aquest recurs els obliga a tancar la seu. “No pensàvem que la manca de subvencions s’allargaria tant i vam apostar per mantenir l’activitat al local. Avui, els deutes, lloguers, subministraments i burocràcia ens han acabat asfixiant”, declaren des de l’entitat.

“Complexa tramitació administrativa”

Consultades per Línia Nord, fonts municipals asseguren que el retard en l’aprovació del conveni és a causa dels “condicionants de la justificació de les subvencions concedides a l’entitat”, així com de la “complexa tramitació administrativa” dels diferents expedients. Aquest conveni, que correspon a l’exercici 2024, confirmen que està en tràmit.

El consistori també ha recordat que des de la fundació de l’entitat, Ajuntament i Entenem han treballat plegats per la defensa dels drets LGTBIQ+. A més de la subvenció anual de 15.000 euros, afegeixen que han col·laborat en altres despeses, com l’organització de l’Orgull. “L’Ajuntament