Espai verd Santa Coloma

El pla vol crear consciència ciutadana. Foto: Twitter (@nuriaparlon)

L’Ajuntament ha elaborat un Pla de civisme d’acord amb les aportacions que han fet les entitats i la ciutadania. El document, que marcarà l’estratègia municipal en l’àmbit del civisme i la convivència, incideix en la responsabilitat individual i col·lectiva i fa valdre la conscienciació ciutadana. “Es tracta d’un full de ruta que aposta per una línia pedagògica i educativa”, explica l’alcaldessa, Núria Parlón.

Per tot plegat, l’elaboració d’aquest pla ha comptat amb les aportacions d’algunes entitats i de la ciutadania. De fet, s’han fet processos participatius per recollir punts de vista diversos. D’aquesta manera, els delegats de classe de l’educació secundària, la Taula sectorial de Persones amb Discapacitat, el Consell de Dones, la Xarxa de Valors, la Federació de Veïns (FAVGRAM), l’Agrupació i la Taula de Restauració van poder aportar les seves idees i prioritats.

En paral·lel, el consistori també va facilitar un qüestionari al veïnat –disponible en paper i al web municipal– amb preguntes sobre els àmbits d’actuació prioritaris per als barris i que tenen relació amb el civisme. En total, es van recollir fins a 759 propostes en cinc àmbits diferents: espai públic, tinença d’animals de companyia, ús d’equipaments públics, respecte i bon tracte entre les persones, convivència a les comunitats de veïns i l’ús del medi ambient i els recursos naturals.

Finalment, el gener i febrer es van instal·lar carpes a quatre punts de la ciutat per mantenir el contacte directe amb els veïns i recollir les seves propostes i atendre les seves consultes.