Entenem qualifica la festa com un “èxit desbordant”. Foto: Twitter (@PetriJimenez)

L’orgull LGTBI va desbordar Mas Fonollar dissabte. La Festa de l’Orgull de Santa Coloma va reunir més de 3.000 persones durant la seva quarta edició. L’entitat que organitza la celebració, Entenem LGTBI, qualifica la festa d’enguany com “un èxit desbordant” i assegura que ja estan valorant un canvi d’ubicació per a l’any que ve, ja que l’entorn on s’ha celebrat l’Orgull fins ara se’ls va quedar petit.

“Vam aconseguir triplicar la festa de l’any passat”, assegura a Línia Nord el president d’Entenem, Xavi Villena, que també subratlla que van aconseguir l’objectiu que no fos només una celebració del col·lectiu LGTBI, sinó “una festa per a tota la ciutat”.

En aquest sentit, Villena destaca que les activitats del matí (les quals era la primera vegada que es duien a terme) van ser molt ben acollides pels veïns i veïnes i per aquest motiu volen consolidar-les en les pròximes edicions. Els contacontes, el bingo, la festa de l’escuma i els discjòqueis del matí van ser una aposta per apropar un públic més ampli a la festa, una fita que asseguren que es va complir.

Però el gruix de la festa va arrencar a la tarda, amb les actuacions musicals. El president d’Entenem assenyala que des de primera hora Mas Fonollar ja estava ple de gent, fins i tot tres hores abans dels concerts més grans. Villena destaca que els moments més àlgids de la festa van ser les actuacions de Ladilla Rusa i La Prohibida, que són artistes que han aconseguit portar a Santa Coloma gent vinguda d’altres ciutats veïnes.

El president de l’entitat considera que l’augment d’assistència a l’edició d’enguany té a veure amb les aliances que han creat amb les associacions de veïns, biblioteques i altres entitats de la ciutat, cosa que els ha fet més visibles.