El Ple d’aquest dilluns a l’Ajuntament de Santa Coloma. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha fet aquesta setmana un pas endavant per a la implantació d’un codi ètic i de mesures per prevenir casos de corrupció. En la sessió del Ple celebrada aquest dilluns, els grups va donar llum verda al nou pla local de mesures antifrau i també a l’adhesió temporal del consistori al Codi Ètic de la Generalitat mentre s’enllesteix un reglament municipal al respecte.

L’aprovació d’aquests dos punts era un requisit indispensable per poder accedir als prop de cinc milions i mig d’euros que ha rebut l’administració dels fons europeus Next Generation, que es destinaran a impulsar la mobilitat sostenible al municipi a través de diversos projectes com l’ampliació del passeig de la Salzereda o la renovació del parc fluvial al barri de Safaretjos. Precisament, el caràcter urgent d’aquestes mesures va ser el principal argument de crítica per part dels grups de l’oposició, que consideren que les propostes s’han presentat “a cuitacorrents” i sense comptar amb la participació de la resta de formacions ni de la ciutadania colomenca.

En aquest sentit, el primer tinent d’alcaldia i portaveu del grup socialista, Esteve Serrano, va apuntar que s’està treballant per reactivar l’elaboració del codi ètic municipal, una iniciativa que porta des del 2017 sobre la taula del consistori i que va quedar aturada amb l’esclat de la pandèmia. Pel que fa al pla antifrau, Serrano va detallar que les mesures s’aplicaran de manera progressiva.

La sessió de dilluns també va servir per ratificar la incorporació del municipi al projecte Barcelona Energia, l’operadora pública d’energia renovable impulsada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Ajuntament de Barcelona. En l’apartat de mocions, es van aprovar tres propostes per la inclusió de la gent gran en l’activitat bancària, per impulsar un pla comunitari de salut mental i per fomentar la igualtat d’oportunitats en l’oferta de serveis extraescolars.