Santa Coloma s’omplirà de colors per l’any nou xinès. Foto: Ajuntament

Dimarts passat van arrencar les festivitats de l’Any Nou Xinès, que fins al 16 de febrer ompliran Santa Coloma d’activitats diverses per apropar la gent a les tradicions d’aquesta celebració, la més important de tota la cultura xinesa. Aquest 2019 commemoren l’any del porc, que simbolitza la bona fortuna i la prosperitat.

L’Associació Cultural Xinesa organitza per quart any consecutiu la celebració de l’Any Nou a la ciutat. Tot i que les activitats van començar l’1 de febrer a la Biblioteca Singuerlín, amb la projecció del documental China Blue del director Micha X. Peled, les activitats centrals es duen a terme aquesta i la pròxima setmana.

Ahir es va celebrar a l’espai Cuines del Món de la Biblioteca del Fondo un taller de cuina xinesa i marroquina a quatre mans. Avui, en canvi, es projectarà la pel·lícula Deseo, peligro, del director Ang Lee. El film es passarà en versió original i subtitulat en castellà.

LA GRAN FESTA DELS FANALS
Però el plat fort a Santa Coloma serà el 16 de febrer, el dia que se celebra la tradicional Festa dels Fanals, que s’encarrega també de cloure totes les festivitats. L’Associació Cultural Xinesa organitza per a aquesta data una rua que començarà a l’Escola Beethoven i acabarà a la plaça del Rellotge, on hi haurà un escenari amb actuacions de la Colla Castellera Laietans de Gramenet, la Colla Jove de Dimonis, el grup Retumbatú Batucada i Jack Coloma.

L’Associació Cultural Xinesa calcula que a Santa Coloma hi ha entre 5.000 i 6.000 ciutadans xinesos. Aquestes festes, segons l’entitat, tenen una gran importància, ja que promouen l’intercanvi cultural entre les diverses cultures que conviuen a la ciutat.